Üdvözöllek

Maga az oldal főként azt a célt szolgálná, hogy aki esetleg nem tud angolul/japánul vagy ne talán tán koreaiul. Esetleg nem biztos saját tudásában vagy szimplán csak jobban szeret a saját anyanyelvén olvasni (már csak a komikum miatt is), nyugodtan keresgélhet itt:)

Tudom ezt már feltűntettem a fejlécen, viszont szerintem nem annyira átlátható emiatt gondoltam itt is megjelentettem

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Éppen készül...
Another 1. kötet 1.rész
1972-ben egy Misaki nevű tanuló járt az Északi Yomiyama Általános Iskola kilencedik évfolyamának hármas osztályába. A fiú nagy népszerűségnek örvendett az osztályában, egyaránt szerették a diákok és a tanárok is. Szinte mintatanulónak számított, aki még a sportokban is kiválóan teljesített. De nem sokkal azután, hogy elkezdte a kilencediket, meghalt. A tragédia híre mindenkit sokkolt. Viszont egyszer csak valaki azt mondta a fiú székére mutatva, hogy Misaki itt van, nem halt meg. Attól a naptól fogva a hármas osztály úgy viselkedett, mintha elhunyt osztálytársuk még mindig élne. Ezt a színjátékot egészen ballagásig folytatták. Az igazgató még azt is elrendezte, hogy Misakinak is legyen széke a ballagási ceremónián. Ám ezzel a szerencsétlenséggel nem is gondolták, mi vette kezdetét...
 
Számláló
Indulás: 2019-08-12
 
Főoldal

After the Rain 1. kötet 1. rész

2019.08.17. 16:35, Miul

Huhh el sem hiszitek mennyit szerencsétlenkedtem mire a "Manga" menüpontot sikeresen beállítottam.De legalább végre kész van és ez a lényeg! Gondolom akik olvasták az előző bejegyzésem  ,ők a/az Another mangára számítottak hogy azt fogom kiadni elsőnek. Hát történt egy apróbb változtatás mivel a/az Another 1.kötetének 1.része kb. 65-60 oldal hosszúságú (ha jól emlékszem) ami valljuk be nem kispályás meló egy kezdő fordítótól. Javarészt nála az adta fel a leckét , hogy amikor elkezdtem fordítani ( és igen , tényleg fordítottam belőle de a 10-en valahányadik oldalnál elszakadt a cérna˘o˘) szinte nekem kellett életet lehelni az egészbe. Ezt mégis hogyan értem ?Nos tömören el is mondom!:)

Van az a szituáció amikor a fordítónak kell életet lehelni az egész műbe/szövegbe, mert  ha  pontról-pontra megpróbáljuk lefordítani azt angolról magyarra egy értelmetlen társalgási szitut kapnánk. Aminek valljuk be nincs semmi értelme , pont ezért eléggé sokszor kellett a szöveget formáznom ,esetleg más mondatokat vagy szavakat bele raknom hogy értelmesen jelenjen meg.Ne az legyen olvasás közben hogy "mi a f*sz!?.. ennek nyelvtanilag nincs is semmi értelme!" 

Így is egy kicsit izgulok hogy vajon meglesztek-e elégedve a fordításommal , na de reménykedni azért csak lehet... xdd

Mindenkinek jó olvasgatást kívánok!^3^

A mangát itt tekinthetitek meg://manga-paws.gportal.hu/gindex.php?pg=37333828

A MangaPaws nyitása!

2019.08.13. 11:19, Miul

Mindig is hatalmas rajongója voltam a Lovely Complex-nek (Love*Com) és  természetesen az összes mangának /animének ami Nakahara Aya munkássága alapján jött létre. Szóval igen, szinte mindegyik kötet megvan tőle a Love*Com-ból (mint egy nagy rajongótól várni lehet), ámde sajna a fordítást az Animeaddicts valamilyen úton-módon abbahagyta.Emiatt ugyebár csak a 14. kötetig lehet megrendelni  magyarul (javítsatok ki ha rosszul tudom ), hát mondhatni a szívem tört össze amikor ezt megtudtam mert hát akkor hova lesznek azzok a jó kis poénok belőle :P

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!